Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Massief parket

Voor dit type parket worden massieve planken gezaagd uit grove houten balken en vervolgens geschaafd en geschuurd. Tijdens dit proces worden de planken rondom voorzien van een tand- en groef verbinding en krimpnaden aan de onderzijde. 

Een massief parket is heel duurzaam en kan in verschillende houtsoorten geleverd worden. Het populairst en meest duurzame blijft natuurlijke een massief eikenhouten parket, dat verschillende bewerkingen kan ondergaan en zodoende in elk type interieur past.

Parket Matthys levert massief parket met een natuurlijke, rustieke en verouderde look. Met machinale bewerkingen zoals het trommelen van het hout met stenen, bouten en spijkers, zodat er deuken, krassen en gaatjes in ontstaan, wordt het oppervlak van elke plank bewerkt en kunstmatig verouderd.

Natuurlijke onregelmatigheden en lichte kleurverschillen in het hout worden behouden waardoor elke plank een levendig en uniek karakter krijgt. Ook kleuringen zoals dubbel gerookt of een white wash zijn mogelijk naargelang de stijl die je voor ogen hebt.

Bekijk de andere soorten parket

Half-massief parket parket
Traditioneel parket parket
Op zoek naar het parket van je dromen? Bekijk onze realisaties en leg snel je plannen aan ons voor.